Често задавани въпроси

Какво е Carra Concept?

Carra Concept е онлайн концептуален магазин за мода, лайфстайл и уникални дизайнерски бебешки продукти


Мога ли да заявя по-голяма бройка от отбелязаната наличност на даден продукт?

Всеки потребител има възможност да закупи през сайта отбелязаната наличност на даден  артикул. Ако желаете по-голяма бройка, моля изпратете вашето запитване на office@carra.bg и нашият екип ще се свърже с вас.

 

Как да определя подходящия размер?

За да определите правилно размера на избрания артикул, отворете таблиците, публикувани при описанието на всеки един продукт чрез натискане на линк „Как да определя подходящия за мен размер?“ и преценете номерацията според различните параметри, описани вътре.

 

Мога ли да закупя продукт по телефона?

Не, поръчки се правят единствено през страницата на Carra Concept.

 

Как да заплатя?

Плащането на продуктите се извършва с банкова карта през Е-пей модул при финализиране на поръчката като можете да използвате следните карти: MasterCard,   Visa и Visa Electron, презEasyPay (на каса на EasyPay или през Bpay банкомат) или в брой при получаване на продуктите (наложен платеж). Ако изберете плащане при получаване на продуктите, ще бъде начислена стойността за административна обработка на наложения платеж.

 

Как получавам потвърждение за успешна поръчка?

След финализиране на поръчката автоматично получавате имейл, който потвърждава направената покупка. Той съдържа номер на поръчката, който можете да използвате, за да следите нейния статус. В случай че изберете плащане през EasyPay, потвърждаващият имейл включва десетцифрен код, с който можете да платите стойността на поръчката в офис на EasyPay или през B-pay банкомат до 24 часа след финализиране на поръчката.

 

Как ще получа продуктите и колко струва тяхната доставка?

Доставките на Carra Conceptсе извършват от куриерска фирма ЕКОНТ, като е дължима такса за транспортни разходи, която се изчислява автоматично при финализиране на поръчката според обема на поръчката. В деня на доставка ще получите SMS с потвърждение, който съдържа номер на пратката, както и име и телефонен номер на куриера, в случай че искате да промените времето или мястото на получаване.

 

Мога ли да отменя поръчката си?

Можете да отмените своята поръчка, като изпратите имейлна office@carra.bg с номера на поръчката и заявка в свободен текст за желанието за отмяна в рамките на 12 часа след потвърждението на поръчката. За повече информация, можете да се свържете с отдел Обслужване на клиенти на телефон 0884 909 900. Обърнете внимание, че обаждането ви НЕ се счита за достатъчно за отмяна на поръчка, отмяната трябва да бъде направена писмено, от същия мейл, който е оставен за контакт при регистрацията в сайта.

Ако покупката вече е фактурирана/платена и предстои доставка, поръчката подлежи на връщане чрез формата за връщане на стока, която можете да попълните на адрес: http://carra.bg/index.php?route=account/return/add


Мога ли да върна получени продукти?

Да, можете да върнете продукт в състоянието, в което е получен и само в случай, че е запазена неговата цялост, придружен с оригиналната опаковка и всички етикети и документи, с които е доставен. Преди това сте задължени да информирате CarraCocept за своето намерение за връщане на закупените артикули - по имейл в рамките на 14 календарни дни след получаването им на http://carra.bg/index.php?route=account/return/add .

 

Ако клиент се откаже от поръчка с авансово плащане, по банков път и потвърдено или чрез онлайн решение за плащане с карта и ако банката издател на картата на клиента е разрешила банковата транзакция, тази сума ще бъде възстановена от Carra Concept в рамките на 14 дни от датата, на която Carra Concept са били информирани за този факт, или може да бъде конвертирана в бонуси при условията на чл. 7.9.5 от Общите условия, по искане на клиента. В случаи, когато клиентът се откаже от закупуване на стоката/услугата, след като тя е била изпратена от Carra Concept, то Carra Concept може да възстанови вече заплатената от клиента сума, но само при положение, че последният върне стоката в нейната цялост в срок от 14 дни след датата на доставката.

 

 

Има ли продукти, които не могат да бъдат върнати?

         Да, има продукти, които не могат да бъдат върнати. Такива са например са бельо и бебешки биберони. Описанието на            всеки артикул на нашата страница съдържа информация за възможността за връщане.

 

Мога ли да поръчам от чужбина?

Поръчки, направени на www.carra.bg, се изпълняват единствено на територията на Република България. За да направите поръчка от чужбина, моля напишете заявка на office@carra.bg и наш консултант ще се свърже с вас в рамките на 24 часа за допълнителни договорки.

 

 

Какъв е адресът за връщане на продукти?

Моля изпратете продукта, който желаете да върнете, на адрес:
CARRA CONCEPT – „Карра Консепт“ ООД
София, ул. Лъвски Рид 10, бл.6, вт.3, офис 14

 

 

Сигурно ли е електронното плащане?

Да, напълно. Данните на банковата карта не се запазват в регистър. Връзката между компютъра на потребителя и PayU също е защитена по най-актуалните стандарти за криптиране.

 

Безопасно ли е да използвам банкова карта онлайн?

Carra Concept и банката не запазват данните на банковата карта. Транзакцията се реализира чрез защитена система, каквито са и системите за криптиране на PayU.

 

Ако не получа продукт, който съм заплатил с банкова карта, сумата за него ще бъде ли изтеглена от картата ми?

Сумата се изтегля от картата ви непосредствено след финализиране на поръчката. В случай, че тя е отменена или отказана, Carra Concept  веднага инициира връщането на стойността, която се възстановява по сметка до няколко работни дни в зависимост от банката.


 

Какво да направя, ако доставеният продукт не е този, който съм поръчал? Как да постъпя, ако съм таксуван за грешен продукт?

Моля свържете се с отдел Обслужване на клиенти на имейл адрес office@carra.bgили на телефон: 0884 909 900. В този случай са в сила Общите условия за връщане.

 

От каква информация имам нужда, за да направя транзакцията?

Имате нужда от данните на вашата банкова карта – имена, номер; датата, до която е валидна; CVV2 код. Понякога се изискава и името на притежателя на картата.


 

Колко често мога да използвам услугата?

Можете да използвате услугата за електронно разплащане без ограничения и при достатъчна наличност по сметката.

 


С кого мога да се свържа за допълнителни въпроси?

Можете да се свържете с отдел Обслужване на клиенти на имейл адрес office@carra.bg или на телефон: 0884 909 900. Често задавани въпроси за самозатоплящите се шишета Iiamo


Какво представлява бебешката бутилка iiamo go?

Iiamo go може да се използва, като самозатопляща се: Когато сте в движение е ценно, че бутилката iiamo go може да се използва, като самозатопляща се бутилка с капацитет от 180 мл. и имате възможност за затоплите мляко до стайна температура от 37°С само за 4 минути без употребата на електричество или необходимост от подготовка на нагревателната капсула нито преди, нито по време, нито след храненето. За тази цел се използва дъното с нагревателната камера.

Бутилката се предлага  с биберон iiamo flow от 100 % чист силикон с вградена вентилационна система против колики, която позволява на бутилката да регулира приема на въздух. Т.е. образуването на вакум в бутилката е предотвратено, намален е риска бебето да погълне въздух и да получи колики.


Защо моята бутилка за хранене iiamo go тече отгоре?

Има две възможности: или сте забравили да поставите уплътняващия диск след наливане на мляко в бутилката или съединителната част е завинтена накриво към бутилката. Можете да се справите със ситуация като развинтите съединителната част, свалите и поставите биберона и завинтите отново.


Защо е важно млякото да бъде с температура 37°С?

Почти всички здравни организации, включително  СЗО (Световната здравна организация), са съгласни, че майчинатa кърма или заместителите на майчиното мляко трябва да се дават на бебето с температура от 37°С, т.е. съответстваща на температурата на тялото. Основната причина е, че студено мляко ще охлади бебето и то впоследствие ще трябва да загуби много енергия за затопляне на млякото.


Мога ли да затопля мляко в микровълновата печка, когато използвам iiamo go у дома?

Да, само трябва да извадите стоманената нагревателна камера (ако вашето шише е с такава). Може да затоплите мляко в бутилката с поставено плоско дъно iiamo more, дори можете да оставите силиконовия биберон отгоре.


Може ли бутилката за хранене iiamo go да се мие в съдомиялна машина?

Да, само трябва да махнете нагревателната камера от неръждаема стомана (ако вашата бутилка е с такава).


Може ли нагревателната капсула iiamo warm да се изхвърля в кофата за боклук?

Да. iiamo warm може да се изхвърля във всяка кофа за боклук. Iiamo warm е направена с цел да се използва възможно най-малко пластмаса, тя е само 14 грама (плюс сол и вода). Iiamo warm е изработена от пластмаса полипропилен (PP), която се счита за един от най-екологичните видове пластмаса. PP не води до никакви материални натоварвания върху околната среда.

Може ли нагревателят да бъде отстранен по време на загряване?

Препоръчваме нагревателят да не се сваля от бутиката за хранене iiamo go, докато не се охлади. След като се активира нагревателят може да достигне температура до

100°С. Не изваждайте капсулата, докато е активна.


Как се почиства шишето iiamo go?

Iiamo go е проектирана така, че бутилката може да бъде разглобена напълно и да се сглоби отново лесно и просто, така че да може лесно  да се мие на ръка или в съдомиялна машина, без да използвате специална четка за миене и т.н.


Продуктитите на iiamo съдържат ли Бисфенол А (BPA)?

Не.


Продуктитите на iiamo съдържат ли фталати?

Не.


За колко време се запазва топло млякото с iiamo go?

iiamo go ще поддържа температурата на около 37°С за около 15-20 минути, в зависимост от околната среда.


Тествани ли са продуктите на iiamo?

Да. Всички iiamo продукти са тествани в сътрудничество с DHI Group и Лаборатория на датските потребители (Forbruger  Laboratoriet), всички iiamo продукти спазват действащите стандарти (Европейски стандарти EN 1400 и EN 14350 и други  стандарти за съответствие), регламентиращи изисквания за безопасност за биберони, бутилки за хранене и други бебешки продукти. iiamo more и iiamo drink спазват и се тестват в

съответствие с Европейски стандарт BS EN 14350-1-2. iiamo peace спазват и се тестват в съответствие с Европейски стандарт BS EN 1400-1-2-3. iiamo string спазват и се изпитват в съответствие с Европейски стандарт BS EN 12586. Най-важното е, че iiamo определя свои собствени, дори по-високи стандарти, които са по-обширни от международните стандарти.


Как да преобразувам iiamo go в бутилка за пиене?

Като замените нагревателната камера с плоско дъно iiamo more, а отгоре вместо биберон поставите накрайник за пиене iiamo drink и така ще получите дизайнерска бутилка за пиене с вместимост 380 мл.


Как мога най-лесно да отстраня капачката на iiamo go?

За да се гарантира, че бутилката е плътно затворена с капачката, шишето iiamo go е проектирано да се затваря с две щраквания от двете страни върху широката страна на бутилката. За да се получи лесно отстраняване на капачката се препоръчва да дръпнете капачката в най-горната част от към тясната страна на бутилката.


Как да се уверя, че нагревателната капсула iiamo warm не е била използвана вече?

Когато нагревателят е нов при разклащане се чува тропащ шум от суха сол. Но, ако нагревателят е бил използван вече, солта ще се разтвори във водата и ще се чува звук на плаваща вода в капсулата.


Как да се уверите, че млякото е достигнало необходимата температура от 37° С?

Най-важното нещо е да се провери температурата на млякото, преди да го дадете на Вашето бебе. iiamo go е проектирана така, че нагревателят има способност за загряване на млякото точно до 37 градуса (телесна температура), когато началната температура на млякото е стайна температура (около 18-21 градуса) и бутилката е пълна изцяло (1/1). Ако млякото или водата е по-студена или по-топла, или ако бутилката не е напълнена изцяло, резултатът ще варира, така че, моля винаги проверявайте температурата на млякото, преди да го сервирате чрез капване на няколко капки върху ръката.


Как функционира самозагряващата се бутилка iiamo go?

iiamo go може да затопли мляко до задължителната температура 37 ° С (температура на тялото)  без електричество, без кабели, без ограничения. Тайната е в нагревател, съдържащ само сол (CaCl2) и вода.

Важно е да се отбележи, че постигнето на температура от приблизително 37 ° С за около 4 минути от смесване на сол и вода в iiamo warm капсулата е въз основа на предположението, че млякото има стайна температура, когато е напълнено в бутилката, и че бутилката iiamo go е напълнена със 170-180 мл. Ако млякото, което  е изсипано в бутилката е по-студено или по-топло от стайна темпертаура или бутилката не е напълнена изцяло резултатът може да се различава. Поради това, винаги проверявайте температурата на млякото преди хранене на Вашето бебе.

1. Поставете нагревателната капсула iiamo warm в бутилката за хранене iiamo go и завъртете до края дъното за активиране.

2.Разклатете внимателно бутилката за да смесите водата и солта в капсулата за да активирате напълно затолянето.

3. Изчакайте 4 минути, периодично разклащайте внимателно, за да се уверите, топлината се е разпределила равномерно в млякото. Сега вашата затолена храна е готова. iiamo warm капсулата ще продължи да генерира топлина за около 20 минути и по този начин ще запази млякото топло, ако не бъде консумирано веднага от бебето.


Как функционира нагревателят iiamo warm и от къде се получава топлината?

Може да звучи странно, но топлината произхожда от реакцията между вода и сол - т.е. образуването на солена вода, или по-точно от топлината рехидратация на изсушена сол. Тайната е, че солта наистина обича вода. И в този случай, ние сме изсушили солта в нагревателя iiamo warm до неестествено висок процент на сухо вещество, т.е. практически цялото количество вода е премахнато от солта. За да се изпари водата от солта се използва енергия за изпаряването и тази енергия се освобождава, когато водата се добавя към солта отново, когато се активира нагревателя.


Колко пъти може да се използва нагревателната капсула iiamo warm?

Само вендъж, iiamo warm е нагревател за еднократна употреба. След като солта и водата се смесят веднъж е невъзможно да се разделят отново.


Каква е вместимостта на бутилката iiamo?

Когато бутилката iiamo go е оборудвана с нагревателна камера, вместимостта й е 180 мл., а когато се  извади нагревателната камера и се постави плоско дъно iiamo more обемът й достига до 380 мл.


Опасно ли е съдържанието на нагревателя iiamo warm?

Не. Цялата тайна е в това, че съдържанието на iiamo warm (нагревател) е сол (CaCl2) и вода т.е. солена вода и поради това не е опасно. Това обаче не означава, че трябва да се пие от нагревателя, тъй като концентрацията на сол е много висока.


Какво означава името iiamo?

Името iiamo е вдъхновено от италианската дума „andiamo”, която в превод означава „хайде да тръгваме“ – насърчаване да се предприемат действия, физически и умствени. iiamo би искал да стимулира и вдъхнови родителите да живеят "живот след раждането", защото най-важната работа за мама и татко освен да обичат тяхното детето безусловно, е и да вдъхновяват децата си.


Какво е BPA?

BPA означава Бисфенол А и е хормон, обезпокойтелно вещество, което съдържат по-голямата част на бутилките за хранене. Списъкът на вредните последици от употребата на Бисфенол А в бутилки за хранене или други бебешки продукти се превръща в безкраен. Учените по целия свят наред с другите открити вреди, предупреждават за следните странични ефекти на BPA:

•             намалена способност за учене

•             повишен риск от сърдечно-съдови заболявания и нарушения

•             повишен риск от диабет

•             канцерогенни (включително рак на гърдата и на простатата и рак на яйчниците)

•             общи хормонални смущения

•             увреждане на матката

•             понижено качество на спермата

•             намалява развитието на мозъка


Къде се произвежда бутилката за хранене iiamo go?

iiamo go се произвежда в Дания. Пластмасовите части и нагревателната камера от неръждаема стомана се правят в Дания и само силиконовата биберона се произвежда в Китай от наш партньор, който е експерт в производството на артикули от силикон. Нагревателят iiamo warm е произведен в Чехия.


От какъв материал са направени бибероните iiamo flow?

Всички биберони са направени от 100% силикон без Бисфенол А (BPA).


Какъв вид платмаса е използван за производството на бутилка за хранене iiamo go?

iiamo go е изработена от пластмаса полипропилен (PP), която е считана за една от най-чистите и най-екологичните видове пластмаса. След пълното изгаряне, PP излъчва само емисии на въглероден диоксид (CO2) и вода. В допълнение, PP не съдържа Бисфенол А.


Кой вид биберон е подходящ за iiamo go?

iiamo има собствена симетрична биберона, която се нарича iiamo flow.

Бибероната се предлага в три различни разновидности: 0m+, 3m+ и 6m+. Въпреки това, повечето от останалите основни марки биберони са съвместими с бутилката iiamo go.


Кой е проектирал бутилката за хранене iiamo go?

Всички iiamo продукти са проектирани от Карим Рашид. Карим Карим Рашид - световно известен дизайнер на интериорни продукти, спечелил е множество награди за своите проекти и е създал значими нови продукти от лампи, мебели и бутилки за парфюми до изкуство и хотели, сред които Herman Miller, Cappellini, Prada, Issey Miyake, Audi и Method.


Защо нагревателната капсула iiamo warm е за еднократна употреба?

iiamo са създадени за улесняване на живота и следователно избрания принципа за затопляне на iiamo благоприятства удобството и гъвкавостта на родителите по време на път. Без допълнителни процеси за презареждане, лесно боравене, просто поставете нова капсула с всяко хранене. iiamo go е изработена от пластмаса полипропилен (PP), която е считана за една от най-чистите и най-екологичните видове пластмаса. След пълното изгаряне, PP води само до емисии на въглероден диоксид (CO2) и вода. В допълнение, PP не съдържа Бисфенол А.


Мога ли да затопля по-малко мляко, ако моето бебе все още не пие пълна бутилка?

Процесът в нагревателната камера е чиста естествена реакция между дехидрирана сол и вода и поради това температурата в  нея не може да бъде регулирана. Премахването на нагревателната камера преди тя да се е охладила не е вариант, защото камерата, както и нагревателната капсула стават много горещи по време на процеса на нагряване. Това означава, че млякото ще стане малко по-топло, ако бутилката не е напълнена изцяло до 180 мл. Докато Вашето бебе започне да пие пълна бутилка мляко, може да компенсирате това чрез:

1) загрявате необходимото количество мляко и изчаквате, докато млякото се охлади от само себе си;

2) загрявате ¾ части от млякото и добавяте ¼ част хладно мляко;

3) изсипете затопленото мляко в друга бутилка, това ще охлади млякото до известна степен;

4) започнете нагряването с изстудено в хладилник мляко, което сте взели с вас в изолирана термо чанта за бутилки.

Моля запомнете винаги да проверявате температурата на млякото преди да дадете на бебето да пие, като капнете няколко капки на китката си.


Мога ли да взема нагревателната капсула и да премина с нея през охраната на летището, както и да я използвам в самолета?

Да, капсулата съдържа по-малко от  100 мл. (47 мл. за да бъдем съвсем точни). Препоръчваме ви да поставите нагревателя в нагревателната камера, както е описано по-горе или да носите оригиналната опаковка, за да се документира използването й. Обикновено питат за какво се използва и това е всичко. Въпреки това, от потребители на  iiamo сме информирани, че някои летищни власти имат субективни правила и могат да сметнат за рикова капсулата или процесът на загряване за твърде загадъчен и в тези случаи те заемат позицията "по-добре безопасно, отколкото после да съжаляваме", така че iiamo не може да гарантира, че ще преминете през проверките за сигурност във всички случаи.

 

Loading...